Aktivitete

Trajnimi “Shëndeti Seksual dhe Riprodhues i Personave me Aftësi të Kufizuar”

Trajnimi “Shëndeti Seksual dhe Riprodhues i Personave me Aftësi të Kufizuar”

U organizua trajnimi “Shëndeti Seksual dhe Riprodhues i Personave me Aftësi të Kufizuar” me facilituese Dr.Drita Lumi, Dr.Albana Morina, Mr.sc Gyltene Derguti, Mr.sc Saranda Uka. Shëndeti Seksual dhe Riprodhues i Personave me Aftësi të Kufizuar është trajnim i akredituar me pikë akredituese nga Oda e Mjekëve të Kosovës dhe Oda e Infermierë të Kosovës.Pjesëmarrës në këtë takim ishin mjekë dhe…

U promovua Monografia e parë për Kancerin e Gjirit “Zbulimi i Hershëm Mbijetesë” nga – Jeta Vita

U promovua Monografia e parë për Kancerin e Gjirit “Zbulimi i Hershëm Mbijetesë” nga – Jeta Vita

Qendra Kosovare për Luftimin e Kancerit të Gjirit Jeta Vita përfaqësuar nga znj.Nafije Latifi bashkë me Shoqatën e Onkologëve të Kosovës SHOK përfaqësuar nga Dr.Arben Bislimi promovuan Monografinë e parë të Kancerit të Gjirit “Zbulimi i Hershëm – Mbijetesë”.Monografia përmban rrugëtimin e QKLKGJ Jeta Vita si dëshmi e punës dhe përpjekjeve për të informuar dhe ndërgjegjësuar shoqërinë tonë për një…

Shënimi i Javës Evropiane të Kancerit të Qafës së Mitrës.

Shënimi i Javës Evropiane të Kancerit të Qafës së Mitrës.

U mbajt edhe një ligjëratë tjetër vetëdijësuese për Parandalimin e Kancerit të Qafës së Mitrës me rastin e shënimit të Javës Evropiane të Kancerit të Qafës së Mitrës. Këto aktivitete organizohen nga Aksioni për Nëna dhe Fëmijë në kuadër të Programit për Skriningun e Kancerit të Qafës së Mitrës me mbështetje nga UNFPA Kosovo. Ligjërata u mbajt nga Dr.Sabahate Lleshi…

U mbajt tryeza e rrumbullakët me temën “Planifikimi familjar dhe përdorimi i kontraceptivëve”

U mbajt tryeza e rrumbullakët me temën “Planifikimi familjar dhe përdorimi i kontraceptivëve”

Tryeza “Planifikimi familjar dhe përdorimi i kontraceptivëve” ka për qëllim të bëje bashkë institucionet, profesionistët shendëtesorë, OJQ që punojnë direkt me qytetarë për të adresuar këtë çështje të rëndësishme si nga prespektiva ligjore, shëndetësore dhe ajo shoqërore.Në tryezë me theks të veçantë u prezantuan të gjeturat nga raporti Hetimi i përgjithshëm “Ex officio” /nacional nga Institucioni i Avokatit të Popullit…

Fushata botërore 16 Ditët e Aktivizmit me moton “Të bashkuar kundër dhunës – Mjaft”🖐 shënohet me aktivitete

Fushata botërore 16 Ditët e Aktivizmit me moton “Të bashkuar kundër dhunës – Mjaft”🖐 shënohet me aktivitete

Në fushatën botërore 16 Ditët e Aktivizmit me moton “Të bashkuar kundër dhunës – Mjaft” Koalicioni K10 respektivisht org. Balkan Sunflowers Kosova në Plemetin në bashkëpunim të ngushtë me Policinë e Kosovës ne komunën e Obiliqit kanë organizuar sesion informues me gratë e komunitetit romë, ashkali dhe egjiptian sa i përket mënyrës së raportimit të rasteve të dhunës në baza…

Tuneli i fundit – SIT

Tuneli i fundit – SIT

“Tuneli i Fundit – Tregimet e të Paharruarave |Edicioni V|” u shfaq në konferencën rajonale “Të Bashkuar kundër Dhunës: Mjaft”, të organizuar nga Ministria e Drejtësisë përgjatë 5 dhe 6 dhjetorit. Ecja nëpër “Tunelin e Fundit – Tregimet e të Paharruarave” ka sjellë një rrugëtim të ndjeshëm në këtë konferencë. Kjo ekspozitë me emrin “Tuneli i Fundit” është një simbol…

Java Evropiane për Testimin për HIV – organizuar nga KOPF

Java Evropiane për Testimin për HIV – organizuar nga KOPF

Java e Testimit është një iniciativë e lansuar në vitin 2013 me qëllim të rritjes së testimit për HIV dhe të ngritjes së vetëdijës lidhur me përfitimet e testimit të hershëm për HIV. Gjatë një jave të plotë, duke filluar nga 20 deri me 27 Nëntor 2023 në gjithë Evropën realizohen aktivitete në kuadër të Javës së Testimit. Gjithashtu edhe…

Trajnim mbi temën”Dhuna në baza gjinore”

Trajnim mbi temën”Dhuna në baza gjinore”

U organizua trajnimi i radhës dhe i fundit për vitin 2023 me temën”Dhuna në baza gjinore” me facilitues Dr.Drita Lumi mjeke familjare, Dr.Flamur Blakaj mjek ligjor dhe psikologia kliniciste znj.Shqipe Ukshini. Këtë radhë kishim kënaqesinë të jetë e pranishme në trajnim edhe Policinë e Kosovës Hetuesen primare per trajtimin e rasteve te Dhunes ne Familje znj.Selvete Krasniqi e cila informoi…

Trajnimi: Shëndeti Seksual dhe Riprodhues i Personave me Aftësi të Kufizuar

Trajnimi: Shëndeti Seksual dhe Riprodhues i Personave me Aftësi të Kufizuar

U organizua trajnimi “Shëndeti Seksual dhe Riprodhues i Personave me Aftësi të Kufizuar” me facilituese Dr.Drita Lumi, Dr.Albana Morina, Mr.sc Gyltene Derguti, Mr.sc Saranda Uka. Shëndeti Seksual dhe Riprodhues i Personave me Aftësi të Kufizuar është trajnim i akredituar me pikë akredituese nga Oda e Mjekëve të Kosovës dhe Oda e Infermierë të Kosovës. Pjesëmarrës në këtë takim ishin mjekë…